Tervetuloa Microsoft Teamsin uudelle aikakaudelle

Microsoft Teamsista on viime vuosien aikana tullut olennainen osa yli 280 miljoonan ihmisen lähes jokapäiväistä elämää. Microsoft ilmoitti työkalun läpikäyvän uuden ja erittäin kattavan päivityksen, jonka myötä Teams tulee olemaan entistä intuitiivisempi, joustavampi ja kiinnostavampi kuin koskaan ennen.

Yrityksen mukaan uusi versio on suunniteltu asiakaspalautteita kuunnellen ja se on rakennettu nopeammaksi, joustavammaksi sekä älykkäämmäksi. Nämä parannukset tarjoavat myös perustan tekoälyä hyödyntävään Teamsiin, joka lanseerattiin maaliskuun alussa.

Mitä kaikkea Teamsin päivitetty versio pitää sitten sisällään?

Uusi versio on rakennettu auttamaan käyttäjiä tekemään yhteistyötä ja viestimään entistä tehokkaammin. Microsoftin mukaan sovellus toimii päivityksen myötä huomattavasti aiempaa nopeammin ja se on optimoitu käyttämään jopa 50 % vähemmän muistia, jonka myötä käyttäjille jää enemmän tilaa muille sovelluksille.

Työkalu on myös suunniteltu helpottamaan yhteistyötä organisaatiorajojen yli, eli käytännössä käyttäjä pystyy olemaan kirjautuneena useille tileille samanaikaisesti sekä vastaanottaa reaaliajassa ilmoituksia riippumatta siitä mikä tili hänellä on sillä hetkellä käytössä.

Uuteen Teamsiin on myös kehitetty erilaisia ratkaisuja vähentämään kyberhyökkäyksien riskiä sekä annettu järjestelmävalvojille mahdollisuus hyödyntää sovellusten hallintatyökaluja, kuten Microsoft Intunea, ja yksinkertaistaa sovelluksen käyttöönottoa sekä päivityksiä.

Työkalusta löytyy myös useita päivitettyjä ominaisuuksia, kuten navigointipalkki ja kirjoituskenttä.
Navigointipalkin avulla käyttäjät voivat helposti käyttää ja löytää tarvitsemiaan ominaisuuksia tai työkaluja. Microsoftin mukaan uuden version myötä keskustelujen, kanavien ja toimintojen välillä vaihtaminen tapahtuu välittömästi ilman latautumisaikaa.
Kirjoituskenttä puolestaan auttaa käyttäjiä luomaan sekä jakamaan viestejä, tiedostoja ja tehtäviä yhdestä paikasta.

Uusi versio on nyt esikatseluversiona, ja Microsoft kannustaa käyttäjiä kokeilemaan sitä ja antamaan siitä palautetta. Yritys tarjoaa paljon resursseja sekä koulutusmateriaalia, joiden avulla käyttäjät sekä järjestelmävalvojat voivat saada kaiken irti uudesta versiosta.

Yhteenvetona:

  • Päivityksen myötä Teams tulee toimimaan huomattavasti nopeammin ja se on optimoitu käyttämään jopa 50 % vähemmän muistia.
  • Työkalu on suunniteltu toimimaan organisaatiorajojen yli eli käyttäjä voi olla kirjautuneena useammalle eri tilille samanaikaisesti.
  • Siihen on myös kehitetty erilaisia ratkaisuja kyberhyökkäysten vähentämiseen ja annettu järjestyksenvalvojille mahdollisuuden hyödyntää sovellusten hallintatyökaluja.
  • Työkalusta löytyy päivitettyjä ominaisuuksia, kuten navigointipalkki ja kirjoituskenttä.

Microsoft on omien sanojensa mukaan sitoutunut toimittamaan alustan, joka vastaa tiimien sekä organisaatioiden muuttuviin tarpeisiin ja tämä päivitys on merkittävä askel siihen suuntaan.

Lisätietoja päivitetystä Teamsista löytyy alta:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/introducing-the-new-microsoft-teams-now-in-preview/ba-p/3774406

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2023/03/27/welcome-to-the-new-era-of-microsoft-teams/

https://adoption.microsoft.com/en-us/new-microsoft-teams/

https://learn.microsoft.com/fi-fi/microsoftteams/new-teams-desktop-admin?tabs=teams-admin-center

https://support.microsoft.com/en-us/office/try-the-new-microsoft-teams-2d4a0c96-fa52-43f8-a006-4bfbc62cf6c5