ChatGPT, Microsoft Copilot ja Google Gemini vertailussa

Tekoäly on viimeisten 18 kuukauden aikana mullistanut työtämme ja vapaa-aikaamme, mahdollistaen lähes kenelle tahansa koodin kirjoittamisen, taiteen luomisen ja jopa sijoitusten tekemisen. Generatiiviset tekoälytyökalut, kuten ChatGPT, tarjoavat ammattilaisille ja harrastajille kehittyneitä ominaisuuksia tuottaa laadukasta sisältöä yksinkertaisen käyttäjäkyselyn perusteella.

Kaikkien uusimpien tekoälytyökalujen seuraaminen voi olla kuitenkin hämmentävää. Microsoft lisäsi GPT-4:n Bing Chatiin ja nimesi sen uudelleen Copilotiksi. OpenAI julkaisi GPT-4o:n ja lisäsi uusia ominaisuuksia ChatGPT:hen. Google puolestaan liitti Bardin ekosysteemiinsä ja nimesi chatbotin uudelleen Geminiksi.

Listasimme alle tekoälychatbottien suurimmat erot, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan työkalun.

ChatGPT on työkalusi, jos:

 1. Haluat kokeilla suosituimmaksi noussutta tekoälytyökalua
  OpenAI antaa käyttäjien käyttää ilmaiseksi ChatGPTä, joka perustuu GPT-3.5- ja GPT-4o-malleihin, kunhan olet rekisteröitynyt ja sinulta löytyy tili. Ilmaiset käyttäjät ovat rajoitettu noin 15 viestiin kolmen tunnin välein tai jopa vähemmän ruuhka-aikoina. Kun GPT-4o-raja on saavutettu, keskustelusessiosi palaa automaattisesti GPT-3.5 -versioon. Jos olet valmis maksamaan Plus-versiosta, voit käyttää myös GPT-4:ää, saada suuremman kyselyrajan GPT-4o:hon sekä ennakkopääsyn uusiin ominaisuuksiin. Maksullinen versio maksaa noin 24 euroa kuukaudessa.
 1. Haluat luoda nopeasti näyttävää kuvamateriaalia
  Uusien päivitysten myötä myös kuvien luominen ChatGPT:n avulla onnistuu DALL-E 3 -integraation avulla. Tämä toiminto antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda ja muokata kuvia tekstipohjaisilla kehotteilla. Voit esimerkiksi syöttää kuvauksen haluamastasi kuvasta, ja DALL-E 3 luo sen puolestasi.

Microsoft Copilot puolestaan on loistava työkalu, jos:

 1. Haluat käyttää GPT-4:ää ilmaiseksi
  Copilot voi käyttää internetiä toimittaakseen ajankohtaisempaa tietoa ja antaa lähdelinkkejä. Copilot käyttää GPT-4:ää ja on täysin ilmainen. Ota kuitenkin huomioon, että Copilotin ilmaisversiossa olet rajoitettu viiteen vastaukseen per keskustelu ja voit syöttää enintään 4 000 merkkiä jokaiseen kyselyyn.
 2. Arvostat saumattoman integraation voimaa
  Copilot for Microsoft 365:n myötä Copilot on integroitu saumattomasti Microsoft 365 -sovelluksiin, mikä mahdollistaa sen, että se voi hyödyntää suurten kielimallien tehokkuutta esimerkiksi Outlookissa tai Teamsissa. Voit valita haluatko, että tekoälytyökalu hyödyntää vain organisaatiosi sisäistä tietoa vai haluatko, että se hyödyntää myös verkkoa tiedon antamiseen.
 3. Tietoturva on sinulle tärkeää
  Microsoft Copilot, joka toimii suoraan Microsoft Edgen kautta, tarjoaa tiukan tietosuojan kaupallisella tasolla. Tämä tarkoittaa, että niin yksittäisten käyttäjien kuin yritystenkin tiedot ovat turvassa ja pysyvät organisaation sisällä. Chat-tiedot eivät tallennu ja vaikka työkalu on Microsoftin omista, yritys ei pääse tietoihin käsiksi.

Sinun kannattaa käyttää Google Geminiä, jos…

 1. Haluat nopean, lähes rajoittamattoman kokemuksen
  Google Gemini, joka tunnettiin aiemmin nimellä Bard, on parantunut huomattavasti ja antaa nopeat vastaukset, jotka ovat ajan myötä tarkentuneet. Gemini ei ole rajoitettu tiettyyn määrään vastauksia ja voit käydä pitkiä keskusteluja Geminin kanssa, toisin kuin Copilotin ilmaisversion kanssa, joka on rajoitettu viiteen vastaukseen yhdessä keskustelussa.
 1. Haluat täydellisen Google-kokemuksen
  Google lisää jatkuvasti enemmän visuaalisia elementtejä Gemini-alustalleen. Käyttäjät voivat luoda kuvia Geminin avulla, ladata valokuvia Google Lens -integraation kautta ja hyödyntää Kayak-, OpenTable-, Instacart- ja Wolfram Alpha -lisäosia. Gemini on kehittymässä hitaasti täydelliseksi Google-kokemukseksi laajennusten ansiosta, jotka lisäävät laajan valikoiman Google-sovelluksia.

Näiden kolmen chatbotin väliltä valitseminen riippuu pitkälti siitä, mitä ominaisuuksia arvostat eniten ja mihin tarkoitukseen aiot niitä käyttää. Olipa valintasi mikä tahansa, generatiivinen tekoäly on täällä pysyäkseen ja tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia työntekoon ja viihteeseen.