Copilot+ PC: tulevaisuuden tekoälytietokoneet

Kuva on tehty tekoälyä hyödyntäen ja siinä on käytetty mallina Microsoftin blogin kuvaa.

Microsoft julkaisi aiemmin tällä viikolla uuden Copilot+ PC -tietokoneiden kategorian, joka hyödyntää uusinta tekoälyteknologiaa Windows-laitteissa. Näissä tietokoneissa yhdistyvät tehokas suorituskyky ja kehittyneet tekoälyominaisuudet, joiden tarkoitus on parantaa käyttäjäkokemusta.

Ennen kuin menemme asiaan, järjestämme kesäkuussa tapahtuman, jonka keskiössä on juurikin AI PC:t.
Paikkoja on rajoitetusti, joten nappaa paikkasi jo tänään!

Copilot+ PC:n avainominaisuudet

Copilot+ PC:t on varustettu tehokkailla prosessoreilla, jotka voivat suorittaa jopa yli 40 biljoonaa tehtävää sekunnissa. Tämä mahdollistaa sulavan ja nopean suorituskyvyn vaativissakin tehtävissä. Akun kesto on koko päivän, mikä mahdollistaa työskentelyn tai viihteestä nauttimisen ilman keskeytyksiä.

”Copilot+ PC:t aloittavat uuden aikakauden, jolla tekoälyä voi hyödyntää innovoinnissa suoraan omalla laitteella. Microsoft on uudistanut tietokoneen koko rakenteen alusta loppuun – prosessorista käyttöjärjestelmään ja sovelluskerroksesta pilveen – asettamalla tekoälyn keskiöön. Tuloksena on merkittävin muutos, joka Windows-alustaan on tehty vuosikymmeniin”, Microsoftin blogissa kerrotaan.

Innovatiiviset ominaisuudet

 • Recall-ominaisuus ratkaisee ongelman, joka monille on tuttu – vaikeus löytää tietokoneella aiemmin nähtyjä tai luotuja tietoja. Ominaisuuden avulla käyttäjä voi helposti löytää tiedostoja ja tietoja, jotka hän muistaa nähneensä. Tämä järjestelmä hyödyntää eri yhteyksiä, joten unohdetut asiat löytyvät nopeasti ja intuitiivisesti, vaikka  et muistaisi kuin pieniä yksityiskohtia.
 • Cocreator-ominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda ja muokata kuvia tekoälyn avulla lähes reaaliajassa. Tämä nopeuttaa ja helpottaa taiteilijoiden ja sisällöntuottajien työskentelyä, sillä tekstikehotteista voidaan luoda kuvia ja olemassa olevia kuvia parantaa käyttäjän toiveiden mukaan. Tämä ominaisuus lisää luovaa vapautta ja tehostaa luomisprosessia.
 • Restyle Images -ominaisuus Kuvat-sovelluksessa mahdollistaa valokuvien tyylin muuttamisen tekoälyn avulla. Käyttäjät voivat muokata kuvia nopeasti ja vaivattomasti, muuttamalla esimerkiksi värisävyjä, valotusta ja muita visuaalisia elementtejä. Tämä tekee kuvien personoinnista helppoa ja kätevää.
 • Live Captions -toiminto pystyy kääntämään ääntä englanniksi yli 40 kielestä. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen monikielisissä ympäristöissä, kuten kansainvälisissä kokouksissa ja webinaareissa. Live Captions tunnistaa puheen ja luo reaaliaikaisia tekstityksiä, mikä parantaa ymmärrettävyyttä ja saavutettavuutta.

Yrityskäyttöön suunnitellut ominaisuudet

Tietoturva on keskiössä kaikissa Copilot+ PC:issä. Microsoft Pluton Security -prosessori takaa laitteiden turvallisuuden, ja uudet Windows 11 -ominaisuudet tekevät tietoturvasta entistä helpompaa hallita. Copilot+ PC tukee myös laajasti suosittuja sovelluksia kuten Microsoft 365 ja Adobe Creative Cloud, mikä varmistaa, että voit käyttää tarvitsemiasi työkaluja parhaalla mahdollisella suorituskyvyllä.

Tärkeimmät asiat vielä pähkinänkuoressa

 • Tehokas prosessori: Suorittaa yli 40 biljoonaa tehtävää sekunnissa.
 • Pitkä akunkesto: Työskentele koko päivä ilman keskeytyksiä.
 • Recall-ominaisuus: Löydä helposti aiemmin nähdyt tiedot.
 • Cocreator-ominaisuus: Luo ja muokkaa kuvia tekoälyn avulla.
 • Restyle Images: Muuta valokuvien tyyliä nopeasti ja vaivattomasti.
 • Live Captions: Käännä teksti englanniksi yli 40:stä kielestä
 • Parannettu tietoturva: Microsoft Pluton Security -prosessori ja uudet Windows 11 -ominaisuudet.
 • Laaja sovellustuki: Integroituu suosittujen sovellusten kanssa, kuten Microsoft 365 ja Adobe Creative Cloud.

Copilot+ PC:t tarjoavat uudenlaista suorituskykyä ja tekoälyominaisuuksia tietokoneiden kehityksessä. Ne soveltuvat monenlaiseen käyttöön, kuten luovaan työhön, yrityskäyttöön ja päivittäisiin toimintoihin, ja tuovat tekoälyn hyödyt suoraan käyttäjän ulottuville. Näiden tietokoneiden avulla voi työskennellä tehokkaammin, luovemmin ja turvallisemmin.

Haluatko tietää lisää Copilotista tai tekoälystä?

Lue aiheesta lisää täältä.