Moderni työ vaatii fiksuja tietotekniikkavalintoja – Iso näyttö on parhaita sijoituksia työpäivään

Kuvassa modernin työn tekijät katsovat HP:n kannettavaa tietokonetta

Iso näyttö on parhaita sijoituksia työpäivään. Kannettavissa, näytöissä ja oheislaitteissa on huimia eroja ja niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä moderni työ ansaitsee parhaat laitteet. Nyt panostetaan käytettävyyteen, tietoturvaan, ergonomiaan ja ympäristöystävällisyyteen.

Suurille ja pienille yrityksille löytyy valmiiksi paketoituja ratkaisuja modernin työpisteen rakentamiseen.

Yhden henkilön tai pienen IT-tiimin on vaikea pysytellä ajan tasalla kaikesta uudesta; laitevaatimuksista, tietoturvasta, pilvipalveluista, automatisoinnista, itsepalvelun kehittämisestä ja liiketoiminnan vaatimusten toteuttamisesta.

”Olennaista on se, että yhteistyö ja viestiminen sujuvat vaivattomasti missä ja milloin vain. Siirtyminen kotitoimistolta konttorille pitää sujua helposti ja tietoturvallisesti. On tärkeää, että kannettava on aina käyttövalmis ja varustettu korkealuokkaisilla tietoturvaominaisuuksilla. Kannettavat tietokoneet ovat tieto- ja toimistotyöntekijöiden keskiössä. Oikeat valinnat tuovat käyttäjille selkeitä hyötyjä”, kertoo Vetonaulan asiakasjohtaja Juuso Eskola.

Kaarevat telakkanäytöt tuovat työpäivään tehoa

Asiantuntijatyössä käsitellään paljon asioita samanaikaisesti. Usein ratkaistaan asia hankkimalla kahdesta eri näytöstä koostuvia työpisteitä, sillä tehokas työnteko edellyttää lukuisissa eri tehtävissä pitämään samaan aikaan auki eri sovelluksia.

”Työergonomia on selvästi parempi, kun käyttää kaarevia telakkanäyttöjä. Katsetta ei tarvitse jatkuvasti kääntää ruudulta toiselle. Käyttäjäkokemus on tosi hyvä verrattuna siihen, että työpisteellä olisi kaksi 24 tuuman näyttöä. Kaarevalle telakkanäytölle voi avata useita eri ikkunoita, ja kamera kuvaa käyttäjää suoraan edestäpäin. Tämä on tosi tärkeää, jotta yhteistyö ja viestiminen sujuvat tehokkaasti. Virtuaalisissa palavereissa ja videoneuvotteluissa mukana olevien henkilöiden kuva välittyy turhan usein sivuttaisesta kuvakulmasta. Viestimisen autenttisuus ja aitous heikkenevät.”

”Telakkanäyttöjen asennus on uskomattoman helppoa, liität vain yhden johdon. Kaareva telakkanäyttö on perinteistä tuplanäyttöä edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto”, kertoo Eskola.

Fiksu valinta on myös ympäristöteko

HP:n kannettavien ja näyttöjen pitkä elinkaari vaikuttaa tuotteiden ympäristöystävällisyyteen. Kaareva telakointinäyttö säästää tarpeen hankkia kaksi näyttöä, ja näytölle riittää yksi johto eikä muuntajia loju enää lattialla.

”Valinnoilla ja laadukkaiden tuotteiden elinkaarella on merkitystä myös ympäristölle. Näyttöjen elinkaari on jopa 10 vuotta, eli suosittelen ostamaan laatua. Eri työtehtäviin ja eri tiloihin tarvitaan hieman erilaisia ominaisuuksia. Vaihtoehtoja on erilaisista rahoitusmalleista lähtien paljon tarjolla, ja modernille työpaikalle tarvitaan kestäviä tietotekniikkavalintoja. Tietokoneet, näytöt ja oheislaitteet kannattaa hankkia konttorille ja kotiin kokenutta ICT-ammattilaista konsultoiden”, sanoo Eskola.

Vetonaulan laitepalvelun kautta voit tehdä tilaukset helposti yhdellä napin painalluksella. Laitteet toimitetaan jopa päivässä. Valitut laitteet asennetaan käyttäjien profiilin mukaisesti valmiiksi käyttöoikeuksia myöten, jolloin työntekijän tehtäväksi jää vain avata kansi ja nauttia työstä. Oma IT-managerisi auttaa aina oikeiden laitteiden ja palveluiden valinnassa.

Artikkelit mediassa: