Microsoft Teams – Uusi tapa työskennellä tiimien kesken organisaatiorajojen yli

Microsoft Teams tarjoaa modernin tavan työskennellä tiimeissä jopa yli organisaatiorajojen. Chat-pohjainen Office 365 -työtila on kehitetty tehostamaan ja helpottamaan tiimien kommunikointia ja työskentelyä. Microsoft Teams tarjoaa chat-toiminnot eri tarpeisiin; kahdenkeskiset pikaviestit sekä kanavat eri ryhmille. Sen tarkoituksena on helpottaa tiimien työskentelyä tuomalla yhteen ihmiset, keskustelut ja sisältö sekä työkalut, joita tiimit tarvitsevat.

Microsoft Teamsin etuna on, että se on liitetty tuttuihin Office-sovelluksiin ja perustuu Office 365:n globaaliin, turvalliseen pilvipalveluun. Se on tällä hetkellä tarjolla 181 maassa ja 18 kielellä kaikille kaupallisille asiakkaille, joilla on Office 365 Enterprise tai -Business käytössään. Lisäksi sen odotetaan olevan yleisesti saatavilla kaikille asiakkaille vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä.

Microsoft kertoo luoneensa työkalun, koska huomasi muutoksia ihmisten ja tiimien työskentelytavoissa sekä mahdollisuuden tarjota tehokkaampi työkalu tiimien käyttöön. Tiimit ovat nykyään ketterämpiä ja organisaatiorakenteet matalampia, jotta kommunikaatio ja tieto liikkuisivat paremmin. Tämän vuoksi on tärkeää että tiimeille on saatavilla avoin digitaalinen ympäristö, joka tekee työstä läpinäkyvämpää, yhdistetympää ja saavutettavampaa läpi tiimin. Tällä tavoin jokaisella on pääsy tarvittaviin tietoihin ja jokainen on tiimin tavoitettavissa.

https://www.youtube.com/watch?v=nKU-FMzZFF0

Ominaisuudet nykyaikaisten tiimien tarpeisiin

Microsoft Teams tarjoaa modernin keskustelukokemuksen nykyaikaisille tiimeille. Sen ominaisuuksiin kuuluvat ketjutetut chat-keskustelut, jotka näkyvät oletuksena koko tiimille sekä yksityisviestit. Skype on integroitu ohjelmaan, jotta tiimit voivat käydä puhe- ja videokonferensseja keskenään. Lisäksi Microsoft Teams tarjoaa toiminnallisen tiimityökeskuksen liittämällä itseensä Microsoft Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI ja Delve-ohjelmat. Tällä tavoin tiimeillä on kaikki työskentelyyn tarvittava tieto ja työkalut saatavilla. Tiimit voivat helposti jakaa sisältöä ja työkaluja keskenään.

Microsoft Graphin tukemat älykkäät palvelut auttavat tiedon arvioinnissa, etsimisessä ja jakamisessa. Microsoft Teams tukee Office 365 Groups -toimintoja. Työtila on muokattavissa tiimin yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tabs-toiminnon avulla useasti käytössä olevat tiedostot ja ohjelmat ovat helposti saatavilla.  Mikäli käyttäjä niin haluaa, Teams myös jakaa ilmoituksia ja päivityksiä kolmannen osapuolen palveluista kuten Twitteristä. Lisäksi Microsoft Bot Framework tarjoaa älykkäitä palveluita tiimiympäristöön.

Palvelua kehitetään jatkuvasti vastaamaan käyttäjien tarpeita vieläkin paremmin. Microsoft Teams tarjoaa edistyksellistä turvallisuutta ja toiminnallisuutta, joka on tuttua muista Office 365 -tuotteista. Microsoft Cloudin kehittynyt vaatimuksenmukaisuus ja tietoturva sekä läpinäkyvät toimintaperiaatteet ovat käytössä myös Teams-työympäristössä. Keskustelut ja kaikki tieto salataan täysin ulkopuolisilta. Ohjelma vaatii monivaiheisen tunnistautumisen, joka vahvistaa yksilön tietosuojaa sekä tiimin tietoturvaa.

Microsoft Teams verrattuna muihin tiimityökaluihin

Microsoft Teams on tarkoitettu tiimeille ja ihmisille, jotka työskentelevät tiiviisti keskenään. Yammer puolestaan on enemmän muodollinen ympäristö, jossa voidaan käydä ns virallisempaa keskustelua hieman tuntemattomampien osapuolten kanssa. Microsoft Teams on Microsoftin vastine Slack-järjestelmälle, mistä johtuen ominaisuudet ovat osittain samantyyliset.

Monipuolisten ominaisuuksiensa vuoksi Teams auttaa myös myyntiä ja  markkinointia, soveltuu yleiseen projektinhallintaan sekä suunnitteluun ja asiakastuen käyttöön. Oikean Microsoft-työkalun valinta riippuu työskentelytavoista. Teams sopii parhaiten nopeatempoiseen viestintään ja yhteistyöhön.