Päivityksiä Microsoft Teams -kokouksiin

Microsoft Teamsiin on ilmestynyt taas uusia, kokousten pitoa helpottavia ominaisuuksia. Osassa organisaatioita ominaisuudet näkyvät jo, osaan ne ovat tuloillaan pian. Eli kärsivällisyyttä, jos kaikkia päivityksiä vielä ei omassa Teamsissa vielä näy.

Näkyvien videoiden määräksi 3×3

Ensimmäinen ilahduttava muutos on kokouksissa näkyvien videoiden lukumäärän näkymän kasvattaminen neljästä yhdeksään. Uudessa näkymässä näytetään kokoukseen osallistujista kaikki joilla on kamera päällä (maksimissaan 9). Tulevaisuudessa tähänkin on vielä tulossa määrän lisäyksiä, mutta nyt näkymään tullut parannus on jo huomattava. Näytettävien osallistujien kokoa näytöllä säädetään sen mukaan, kuinka monella osallistujalla on kamera käytössä. Jos kuva ei näytä osallistujaa kokonaan tai haluaa tarkastella vain valitsemiaan osallistujia, voi hiiren oikean painikkeen kautta aukeavan valikon toiminnoista valita kuvan sovittamisen tai kiinnittämisen ruutuun.

Käden nosto

Toinen muutos on paljon odotettu käden nostaminen kokouksessa. Sen avulla voidaan jakaa puheenvuoroja isommissakin kokouksissa. Käden nostaminen näkyy niin osallistujien kohdalla näkymässä, kuin osallistujaluettelossa. Osallistujat voivat nostaa käden ilmaan ja laskea oman kätensä. Tämän lisäksi kokouksen esittäjät voivat myös laskea osallistujien käsiä tarvittaessa. Näin voidaan hallinnoida käsien nostamista, vaikka osallistujat itse unohtaisivat laskea kätensä.

Taustatehosteet

Kolmas, jo aiemmin käyttöön tullut mutta silti nostamisen arvoinen muutos, on taustatehosteen lisääminen itselle kameran ollessa käytössä. Microsoft tarjoaa joukon valmiita taustakuvia, ja tulossa on myös suora painike omien taustakuvien lisäämiseksi.

Taustatehosteen voi ottaa käyttöön kokoukseen liittyessä tai myös myöhemmin kokouksen ollessa jo käynnissä. Kokoukseen liittyessä taustatehosteen voi valita vain, jos kamera on jo käytössä.

Microsoft Teamsin kokouksiin tulee uudistuksia jatkuvasti ja nyt entistä nopeammalla tahdilla. Kesän aikana on tulossa muun muassa kokouksen osallistujamäärän kasvattaminen nykyisestä 250 osallistujasta 350 osallistujaan.

Lisää Microsoft Teamsin uusista ominaisuuksista voi lukea Microsoftin tukisivuilta.