Harjoittelijasta IT-alan moniosaajaksi – Vetonaulan työntekijätarinoita

Oli vuosi 2018 ja Vetonaulan toimiston ovista asteli sisään Eerik, joka oli aloittamassa datanomin koulutukseen kuuluvaa harjoittelua. Ei mennyt kauaa, kun huomasimme, että Eerik ei olekaan vain ohimenevä harjoittelija vaan osa kasvavaa tiimiämme. Niinpä helmikuussa 2019 juhlistimme hänen valmistumistaan allekirjoittamalla virallisen työsopimuksen. 

Vuosien varrella Eerik on nähnyt Vetonaulan kasvavan ja kehittyvän: ”Olen päässyt tekemään todella mielenkiintoisia projekteja aina isoista muutoista ja käyttöönotoista perinteiseen asiakaspalveluun. On ollut myös hienoa nähdä yrityksemme kasvu lähietäisyydeltä. Olen saanut paljon uusia työkavereita ja päässyt tekemään töitä monien uusien asiakkaiden kanssa.”  

Vaikka Eerikin virallinen titteli on IT-Support Specialist, hänen työpäivänsä eroavat hieman muun helpdesk -tiimin rutiineista. Eerik keskittyy erityisesti työasemien asennuksiin sekä prosessissa olevien koneiden käyttöönottoihin. Vastaan tulee myös ongelmakoneiden vianselvitystä ja niihin liittyviä jatkotoimenpiteitä. Näiden lisäksi Eerik tekee tarvittaessa onsite-käyntejä asiakkailla ja auttaa helpdeskissä. ”Jokainen päivä on erilainen. Vaikka tehtävät voivat kuulostaa samanlaisilta, jokainen asiakas ja jokainen tilanne tuovat omat mausteensa päivään. Se pitää työn mielenkiintoisena.” 

Eerikin positiivinen asenne ja kyky sopeutua muuttuviin tilanteisiin ovat tehneet hänestä arvostetun jäsenen Vetonaulan tiimissä. Hän ei ainoastaan ratkaise teknisiä ongelmia, vaan myös rakentaa luottamusta sekä pitkäaikaisia suhteita asiakkaisiimme. 

Kun Eerikiltä kysytään, mikä on parasta Vetonaulassa, hän ei epäröi vastata: ”Se on ehdottomasti ihmiset ja yhteisöllisyys. On mahtavaa työskennellä tiimissä, joka on täynnä osaavia ja innostuneita kollegoita. Ja kun työpäivä on ohi, voimme kokeilla Vetonaulan tarjoamia monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja viettää aikaa mukavien sekä osaavien työkavereiden kanssa.”