Bookers otti Windows 365:n kokeiluun ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa.

Myyntipalveluyritys Bookers Group tunnisti Windows 365 -teknologian hyödyt välittömästi ja otti Pilvi-PC:n kokeiltavakseen yhtenä ensimmäisistä Pohjoismaissa. Yhdessä Vetonaulan kanssa toteutettu projekti todettiin onnistumiseksi niin teknologian kuin yhteistyönkin osalta. Windows 365 parantaa Bookersin edellytyksiä tarjota työntekijöilleen joustavuutta ja vähentää IT:n kuluja merkittävästi.

Bookers halusi lisätä työnteon joustavuutta Windows 365:n avulla

Bookers Groupin liiketoiminta jakautuu kahteen osaan: tapaamisten sopimiseen sekä ulkoistetun myynnin palveluihin. Yrityksellä on tällä hetkellä noin 260 työntekijää Suomessa sekä Espanjassa ja kaksi toimipistettä: Helsingissä ja Kuopiossa.

Bookersin liiketoiminnassa työntekijät ovat keskiössä ja yritykselle on tärkeää tarjota työntekijöilleen joustavuutta. Vetonaulan asiantuntijan esiteltyä Windows 365:n, Bookersin IT-johtaja Juha Tikkanen tunnisti heti sen mahdollisuudet.

Tikkanen näki, että Windows 365 -teknologia mahdollistaisi työvälineiden nopean toimituksen etätyöntekijöille näiden sijainnista riippumatta. Päätös kokeilla Windows 365:ttä syntyikin nopeasti.

Windows 365 -projektin toimitus oli nopea

Windows 365 -toimitusprojektin aloituspalaveri pidettiin joulukuussa 2021 ja projekti saatiin päätökseen tammikuussa 2022. Projekti toteutettiin etänä Teamsin välityksellä, joka oli molemmille osapuolille luonteva tapa toimia.

Bookersilla ja Vetonaulalla oli yhteinen näkemys teknologian mahdollisuuksista ja projektin toteutuksesta. Vetonaulan Joakim Laine toteaakin, että yhteistyötä Bookersin kanssa oli ilo tehdä.

”Modernin hybridityön mahdollistava projekti toteutettiin moderneilla työvälineillä. Bookersin jo aiemmin toteuttama pilviloikka Microsoft Azure -ympäristöön mahdollisti sen, että pystyimme keskittymään täysillä olennaiseen ja yhteistyö oli sujuvaa”, Laine kertoo.

Kokemukset ovat olleet erinomaisia

Bookers on hyödyntänyt Windows 365:ttä hybridityön sekä täysin etänä tehtävän työn mahdollistamiseen. Suurimman hyödyn yritys on saavuttanut siitä, että nyt he voivat tarjota uusien ja vanhojen työntekijöiden käyttöön turvallisen etätyöskentely-ympäristön nopeasti.

Työntekijät voivat kirjautua omilla tietokoneillaan Bookersin hallinnassa olevaan Windows 365 -ympäristöön, jolloin yritys välttyy työvälineiden hankkimiseen, käyttöönottoon ja logistiikkaan liittyvältä työltä ja kustannuksilta. Riittää, kun työntekijälle luo tunnukset Windows 365:n.

”Olemme testanneet Windows 365:n käyttöä uusilla ja vanhoilla työntekijöillä Espanjassa sekä Suomessa. Ja onpa yksi työntekijämme jopa reissannut jatkuvasti Suomen ja Saksan väliä. Kokeilu on vastannut odotuksia täydellisesti, ja tulemme jatkossa laajentamaan Windows 365 käyttöä entisestään”, Tikkanen sanoo.

Bookersin pilvitransformaation ansiosta kokeilu oli helppo toteuttaa

Monien yritysten tapaan Bookers teki huomattavan pilviloikan ihmisten siirryttyä etätöihin koronaviruspandemian seurauksena. Yritys on onnistunut siirtymässään Microsoft Azure -pilviympäristöön erinomaisesti, minkä seurauksena he voivat kokeilla Windows 365:n kaltaisia uusia teknologioita ketterästi ja matalalla kynnyksellä.

Myös Vetonaula vakuutti ammattimaisuudellaan ja osaamisellaan, ja Tikkanen uskoo, että yhteistyötä tehdään heidän kanssaan myös tulevaisuudessa.

”Perusasioiden kuntoon laittaminen ja Azure-ympäristöön siirtyminen mahdollistaa meille ketterät teknologiakokeilut, joiden avulla voimme löytää keinoja erottua kilpailijoistamme. Windows 365 -hanke voidaan ehdottomasti laskea tällaiseksi. Siitä kiitokset myös Vetonaulan porukalle”, Tikkanen kertoo.

 

Mikä Windows 365?

  • Windows 365 on Pilvi-PC, jota käytät selaimen kautta mistä ja milloin tahansa. Turvallisesti.
  • Paranna tuottavuutta antamalla työntekijöillesi vapaus työskennellä ajasta tai paikasta riippumatta.
  • Minimoi aika- ja paikkariippumattoman työn tietoturvariskit määrittelemällä ja hallitsemalla Windows 365 -ympäristöäsi pilvestä.
  • Kevennä IT:n kustannuksia vähentämällä laitteisiin ja sovelluksiin liittyviä kuluja.

Windows 365 on saatavilla mille tahansa laitteelle ennakoitavaan kuukausihintaan ja se on helppo määrittää ja ottaa käyttöön.

Ota yhteyttä, niin kuulet lisää!

IT- palvelut yrityksille

Yhteystiedot:

Juuso Eskola
juuso.eskola@vetonaula.fi
0442725404