Mikä on Azure ja mitä hyötyä siitä on?

Azure on Microsoftin tarjoama julkinen pilvipalvelu, jonka avulla voit rakentaa monipuolisia palveluita nopeammin ja tehokkaammin. Pilviympäristö on joustava ja skaalautuva, mikä tarkoittaa, että voit sopeuttaa palvelut tarpeidesi mukaan. Azure tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen konesaliympäristöön, ja se on erittäin suosittu vaihtoehto yrityksille.

 

Azuren skaalautuvuus käytön mukaan

Azuren skaalautuvuus tarkoittaa, että voit sopeuttaa tarvitsemasi resurssit tarpeittesi mukaan ilman, että sinun tarvitsee huolehtia konesalien hallinnasta tai ylläpidosta. Voit siis käyttää vain niitä resursseja, joita tarvitset juuri tällä hetkellä. Tämä vähentää tarpeettomia kustannuksia.

Skaalautuvuus tarkoittaa myös, että voit helposti reivata resursseja ylös tai alas tarpeittesi mukaan. Esimerkiksi jos huomaat, että tarvitset lisää verkkotrafiikkia tai prosessoritehoa, voit helposti lisätä niitä Azureen. Samoin, jos huomaat, että et enää tarvitse niin paljon resursseja, voit vähentää niitä helposti.

Skaalautuvuudella lisäksi taataan se, että yrityksesi voi helposti mitoittaa palvelusi vastaamaan kasvavia käyttäjämääriä tai tarpeita. Esimerkiksi jos nettisivusi tai sovelluksesi alkaa saada paljon kävijöitä tai käyttäjiä, voit helposti saada palvelusi vastaamaan kasvavaa kuormitusta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia konesalien hallinnasta tai ylläpidosta.

Azuren avulla pääset käyttämään helposti käyttää pilvipalveluita, jotka tarjoavat sinulle parhaan suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden. Voit mukauttaa resurssisi aina tarpeittesi mukaan.


Microsoft Azure toimii hyvin erilaisten alustojen kanssa

Azuren yhteensopivuus mahdollistaa jo käytössäsi olevien sovellusten ja järjestelmien helpon siirron pilveen. Sinun ei siis tarvitse uudelleenkäynnistää tai rakentaa sovelluksia alusta asti, vaan ne voidaan siirtää suoraan Azureen, säästäen aikaa ja rahaa.

Yhteensopivuudella mahdollistuu myös se, että yritykselläsi on mahdollisuus käyttää Azurea yhdessä nykyisten järjestelmien kanssa. Azure tukee useita eri alustoja ja käyttöjärjestelmiä, mikä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus valita parhaiten juuri teille sopivat vaihtoehdot.

Azuren yhteensopivuus mahdollistaa useiden eri kehitysalustojen ja -kielien käytön, mikä helpottaa sovellusten kehittämistä ja ylläpitoa nykyisten tiimien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että organisaationne ei tarvitse hankkia erityistä osaamista tai tukea pilvipalveluiden käytössä.

Kaiken kaikkiaan, Azuren yhteensopivuus tarjoaa mahdollisuuden siirtää nykyiset sovellukset ja järjestelmät pilveen ja käyttää niitä yhdessä nykyisten järjestelmien kanssa joustavasti ja tehokkaasti.

Azuren tietoturva on yksi turvallisimmista ratkaisuista markkinoilla.

Azuren käyttäminen tarjoaa sinulle useita turvallisuushyötyjä. Microsoft on panostanut voimakkaasti pilvipalvelunsa turvallisuuteen ja Azure onkin yksi turvallisimmista pilvipalveluista markkinoilla. Tärkeitä turvallisuusominaisuuksia ovat esimerkiksi:

  • Tietoturva: Azure tarjoaa monipuolisia tietoturvaominaisuuksia, kuten käyttäjien käyttöoikeuksien hallintaa, tietoturva-analytiikkaa sekä salausominaisuuksia. Tämä mahdollistaa yritysten tietojen suojaamisen ja niiden tietoturvan hallinnan.
  • Palvelinturva: Azure tarjoaa useita erilaisia vaihtoehtoja palvelinten hallintaan ja suojaamiseen, kuten virtuaaliset verkkoympäristöt, palomuurit sekä DDoS-suojaus.
  • Säilytysturva: Azure tarjoaa monia vaihtoehtoja tietojen varmuuskopioinnille ja tietojen säilytykselle. Tämä mahdollistaa yritysten tietojen suojauksen ja varmistaa niiden saatavuuden.
  • Käyttöoikeusturva: Azuren käyttöoikeusturvaominaisuudet mahdollistavat yrityksille tietojen ja sovellusten käytön hallinnan ja kontrolloinnin.

 

Vetonaula auttaa turvallisen Azure-ympäristön toteuttamisessa. Osaavan kumppanin rooli korostuu, kun Azuren tietoturva rakennetaan yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin. Azuren tietoturvan toteutuksessa on mahdollista tehdä tietoturvaa heikentäviä ratkaisuja, jos Azure-ympäristöä ei suunnitella ja toteuteta huolella.

Kumppanilla pitää olla henkilöitä, jotka tuntevat Azuren kehityksen ja jotka tietävät, mitä Azuren tietoturvatyökaluja kannattaa ottaa käyttöön ja miten.

Vetonaulan sertifioitujen Azure-asiantuntijoiden joukosta löytyy jokaiseen tilanteeseen henkilö, joka osaa määritellä asiakasyrityksen tietoturvan perustason ja kehityspolun tulevaisuuteen. 

Pilvipohjaiset palvelut ovatkin nykyaikainen tapa huolehtia yrityksesi digitaalisista tiedoista. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Azuren palveluita missä ja milloin tahansa. Enää ei tarvitse huolehtia kapasiteetin riittävyydestä ja samalla kustannuksiakin saadaan kohtuullistettu. Jos haluat tietää lisää Azuren tarjoamista ratkaisuista, ota rohkeasti yhteyttä meihin.