Onko Teams tietoturva tärkeä?

Juttua kuvittaa DALL-E 2 teköälyn visualisointi aiheesta

Vaikka ensi ajatuksella Teams keskustelut ja nopeat chatit eivät kuulosta erityisen suurelta tietoturvariskiltä, on totuus pinnan alla toinen.

Teamsin monikäyttöisyys on tietoturvanäkökulmasta sen suuri haaste. Chatin lisäksi siellä hillotaan myös turvaluokitukseltaan kaiken tasoisia dokumenttejä, henkilötietoja, taloudellisia tietoja, taulukoita, esityksiä, tehtävälistoja, projektidokumentaatiota, kalentereita sekä ääni- ja videonauhoitteita.

Suojaamattomina nämä asettavat yrityksen alttiiksi tietovuodoille, kiristykselle, varkauksille ja epäsuoremmin maineen menetykselle.

Ja vaikka rikollinen ei kohdalle osuisikaan, tietojen suojaaminen auttaa varmistamaan tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden sekä auttaa organisaatioita täyttämään turvallisuus- ja vaatimustenmukaisuusvelvoitteensa.

Miten saan Teamsin tietoturvan piiriin?

Anna ammattilaisen arvioida suojaustarpeesi. Microsoftin omien suojausten, esim. Microsoft Defender for Office 365 lisäksi esimerkiksi WithSecure on laajentanut verkkokokousten ja yhteistyöalustojen tietoturvaratkaisuunsa Teams suojauksen. Tämä WithSecure Elements Collaboration Protection -ratkaisu kattaa myös Microsoft Exchange Online-, SharePoint Online- ja OneDrive for Business -palvelut. Sen ominaisuudet suojaavat käyttäjiä aiemmin tuntemattomilta uhkilta hyödyntämällä WithSecuren suojaus- ja sandbox-teknologiaa. Tämän seurauksena haitallinen sisältö, kuten virukset, troijalaiset ja kiristysohjelmat, voidaan havaita tarkasti sekä estää ja poistaa nopeasti.

IT:n nopea kehitys on kilpailuetu ja riski

Teams tietoturva on vain yksi esimerkki it:n nopeasta kehityksestä. Uusia teknologioita seuraa myös rikollinen väärinkäyttö. Ja vauhti on nopea. Jättämällä uusimmat teknologiat hyödyntämättä saa riskiä rajattua, mutta myös menetykset ovat todellisia ja mitattavia. Työteho mitataan tunneissa, tiimityöskentelyn haasteet laadussa. Ja vain modernit työtavat mahdollistavat etätyön tehokkuuden. Vanhentunut teknologia saattaa myös vaikeuttaa parhaiden osaajien rekrytointia.

Anna oman IT-managerisi hoitaa

Vetonaulan palvelussa oma IT-managerisi auttaa valitsemaan uusimmat ja tehokkaimmat IT työkalut ja varmistaa niiden tietoturvallisen käytön. Usein pilvipalveluiden tietoturvaratkaisu koostuu Microsoftin omista suojausratkaisuista ja tarvittavasta lisäsuojasta. Palvelun asiakkaana saat myös tietoturvapolitiikan ja henkilöstölle jaettavan ohjeistuksen. Järjestämme myös tietoturvakoulutuksia henkilöstölle.

Osaavan kumppanin avulla hyödyt uusimmasta teknologiasta murehtimatta.

Lue lisää: