Pienryhmätilat Microsoft Teams -kokouksissa

Microsoft Teamsin kokouksiin tullut paljon odotettu uudistus mahdollistaa kokouksen jakamisen useammaksi pientilaksi suoraan kokouksen sisältä. Pienryhmiä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisissa koulutuksissa ja suuremmissa kokouksissa jakamaan osallistujia pienempiin alakokouksiin.

Pienryhmätilat-painiketta painaessa aukeavasta ikkunasta voidaan määrittää, kuinka monta tilaa tarvitaan (1-50). Lisäksi voidaan määrittää osallistujien jakaminen pienryhmätiloihin, joko manuaalisesti tai automaattisesti. Osallistujia voidaan myös lisätä manuaalisesti haluttuihin tiloihin myöhemmin oikeaan laitaan aukeavasta ikkunasta.

Pienryhmätiloja voi luoda lisää tai poistaa tarpeen mukaan oikeaan laitaan aukeavasta ikkunasta. Tilat ovat suljettuja, eivätkä osallistujien käytössä ennen kuin ne avataan. Ne voidaan avata kaikki kerralla, tai yksi kerrallaan tilan oikealta puolelta olevan kolmen pisteen alta aukeavan valikon kautta. Samasta valikosta voidaan myös nimetä tilat uudelleen.

Kun pienryhmätila aukeaa, voi sinne lisätty osallistua liittyä tilaan (uuteen kokoukseen).

Hänet siirretään myös sinne automaattisesti 10s kuluttua.

Kokouksen järjestäjät voivat myös liittyä haluamaansa pienryhmätilaan ja osallistua siellä keskusteluun normaalikokouksen tavoin. Pienryhmätilojen hallinnasta voidaan myös lähettää viesti kaikkiin tiloihin, esimerkiksi lisäohjeistuksen tai muiden ilmoitusten välittämiseksi kaikille osallistujille. Pienryhmätilasta voidaan palata takaisin alkuperäiseen työtilaan valitsemalla ”Palaa takaisin”-painike. Jos Pienryhmätila suljetaan hallinnan puolelta, poistetaan niihin lisätyt käyttäjät automaattisesti 10s kuluttua.

Kokousasetukset on hyvä tarkistaa ennen pienryhmätilojen käyttöä. Sallitaanko osallistujien palaaminen pääkokoukseen, sekä organisaation tason määritykset kokouksen odotustilan käyttöön.


Saadaksesi aina uusimmat IT-vinkit, liity mukaan myös IT-vinkit-listalle.
Artikkelin on kirjoittanut Vetonaulan kouluttaja Milla Järvi.