Suomenkielinen Office 365 -koulutuskeskus

Miten se taas menikään? Kuinka valitsen oikean toiminnon? Miten tästä edetään? Tuttuja kysymyksiä Office 365 pilvipalvelun ja sen eri sovellusten kanssa, vaikka sovellukset ovatkin helppokäyttöisiä ja useimmat valikoiden ja oikoteiden salat olisivat hallussa. Suurin osa internetistä löytyvistä ohjeista ja avuista on englannin kielellä, ja niiden käyttö vaatii kielen ja termien osaamista. Jos kielitaito on suppeampi tai jos oikeita termejä on hankala muistaa, on suomenkielinen Office 365 -koulutuskeskus tervetullut uudistus. Onneksi Microsoft-tuotteiden avut ja ohjeet löytyvät nyt siis myös suomeksi Office 365 -koulutuskeskuksen sivuilta osoitteesta support.office.com/fi-fi/office-training-center.

Office sovellukset
Office sovellukset

Microsoftin virallinen tukisivu on käännetty suomeksi ja vieläpä useimmiten erittäin hyvin luettavaan muotoon. Sivustolta löytyvät avut useimpiin sovelluksiin sekä vinkkejä jokapäiväiseen tietokoneen kanssa työskentelyyn. Apuja ja ohjeita löytyy sekä Office 365:n ominaisuuksista, että myös paikalliseen koneeseen asennettavista Office-ohjelmista. Sovelluskohtaisiin avustussivustoihin päästään klikkaamalla sivuston kuvaketta. Avautuvassa sovelluskohtaisessa sivussa voi tarkastella ominaisuuksia usean eri aihealueen kautta. Office 365 -koulutuskeskus on käännetty suomen kielelle, mutta kaikkea sisältöä ei vielä suomenkielisenä ole. Sisältöä kuitenkin päivitetään aktiivisesti, joten jos jotain ei vielä sivuilta suomeksi löydy, saattaa se sinne ilmestyä piankin.

Sivustolta poimittu vinkki

Yhtenä vinkkinä klikataan sivustolta linkkiä ”Office 365:n perustoiminnot”. Sivulta löytyy monta hyödyllistä videoleikettä Office 365:n käytön aloittamisen helpottamiseksi. Videoleikkeet on jaoteltu vielä ryhmittäin, jotta saman aiheen alle saadaan koottua hyödyllisesti monta videota.

Valitsemalla kohdan ”Yhteiskäyttö” alta videokokoelman ”Tallentaminen verkossa ja yhteiskäyttö” saadaan näkyviin kolme aiheeseen liittyvää videota. Jokaisen videon alla on kuvattu videon toiminta suomeksi ja usein myös tekstiversiona koko videon sisällöstä. Useisiin videoihin saa myös suoraan tekstityksen suomenkielellä. Tekstitys saadaan päälle viemällä hiiren kursori videon päälle ja valitsemalla puhekupla-kuvake videon alalaidan palkista. Aukeavasta valikosta valitaan kieleksi suomi. Kaikkiin videoihin tekstitystä ei vielä ole saatavilla, mutta kuten koko sivuston sisältöön, myös videoihin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä ja käännöksiä myös suomen kielelle.

Office 365 -koulutuskeskuksen sivuilta löytyy apuja ja vinkkejä, mutta jos suurempi koulutuksen tarve on ajankohtaista, lue aiempi artikkelimme koulutustarjontamme laajenemisesta ja ota yhteyttä.