Office 365 hinta

Office 365 hinta - Vetonaula

Vuonna 2011 esitelty Office 365 on tunnettu jo jonkin aikaa nimellä Microsoft 365. Nimimuutos on ollut osa luontevaa jatkumoa palvelun laajenemiselle sähköpostipalveluista monipuoliseksi pilvipalveluiden kokonaisuudeksi.

Microsoft 365 sisältääkin nykyisin erittäin laajan kattauksen palveluita aina kehittyneistä tietoturvaratkaisuista viestintään ja yhteistyöhön. Palvelusta onkin kehittynyt niin iso kokonaisuus, että sillä hallitaan monesti yrityksen IT-toimintojen lisäksi koko liiketoimintaa.

Uudet hinnat voimaan alkuvuoden 2022 aikana

Vaikka palveluiden nimet ja sisällöt ovat matkan varrella vaihtuneet, Office 365 -peruspalvelun hinta on pysynyt samana vuodesta 2011 asti.

Tähän asti viestintäratkaisuista on maksettu 4,20€/kk ja samasta paketista työpöytä-Officen kanssa 10,50€/kk. Myöhemmin mukaan tuli tietoturvan sisältävä paketti nimeltään Microsoft 365 Business Premium hintaan 16,90 €/kk. Näistä jälkimmäinen on muodostunut asiakkaidemme ensisijaiseksi ratkaisuksi.

Elokuussa 2021 Microsoft julkaisi kuitenkin tiedon, että Office 365 -palvelun hinnat tulevat nousemaan noin 20% maaliskuun 2022 loppuun mennessä. Päivitämme uudet eurohinnat tähän artikkeliin heti niiden julkaisun jälkeen.

Pakettien vertailu ammattilaiselle?

Hintojen nousun yhteydessä Microsoft päivittää pilvipalvelun tilausehtoja. Jatkossa myös kumppanien kautta tehdyissä tilauksissa palveluun saa edullisemman kuukausihinnan, mikäli tilaus tehdään kerralla yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Tällöin oikean palvelupaketin valinta korostuu, sillä väärin tilattua palvelua ei jatkossa pysty päivittämään. Microsoft on ilmoittanut tiukasta 72 tunnin peruutusajasta tilaukselle.

Pakettien vertailu voi todistetusti olla haastavaa. Tästä esimerkkinä aikoinaan kotimaisessa valtakunnallisessa lehtimediassa ollut artikkeli, jossa vertaillaan kumpi on halvempi; sähköpostipalvelu kuukausitilauksena vai Word, Excel ja PowerPoint kertamaksuna. Varmastikin tärkeä hintavertailu, mutta pystyykö yritys oikeasti valitsemaan hinnan perusteella, ottaako se työntekijöille käyttöön sähköpostin vai Word -ohjelman?

Kokonaisuuden suunnittelu, käyttöönotto, jatkuva kehitys, koulutus ja tietoturvan ylläpito kannattaakin jo alusta asti jättää ammattilaisille. Näin vältytään ylimääräiseltä työltä ja saatte käyttöönne juuri oikeat toimintaanne tukevat palvelupaketit.

Halvin voi tulla kalliiksi

Uudet lisenssiehdot tuovat markkinoille houkuttelevia tarjouksia edullisimmista kuukausihinnoista. Jos kuitenkin sitoudut kolmeksi vuodeksi väärään lisenssityyppiin, voit joutua myöhemmin hankkimaan toisen lisenssin jo ostetun lisäksi.

Markkinoilla onkin esimerkiksi nettiyhtiö GoDaddy:n edullinen ja houkutteleva hankintatapa, jossa GoDaddy tarjoaa rajoitettua versiota Office 365 -palveluista. Palvelusta puuttuu kuitenkin monia tärkeitä toimintoja. Esimerkiksi tuttua Office 365 -adminportaalia ei ole käytössä. Tätäkin suuremman haasteen aiheuttaa se, ettei palvelua pysty muuttamaan ”oikeaksi” Office 365 -palveluksi. Lisäharmia ja kuluja aiheutuu, jos palveluun on sitoutunut useaksi vuodeksi. Jos olet kuitenkin jumissa GoDaddyn palvelussa, niin autamme mielellämme avaamaan uuden palvelun ja siirtämään sähköpostit ja tiedostonne oikeaan Office 365 -palveluun!

IT-Managerimme analysoivat yrityksesi lisensitarpeen ja ehdottavat aina yrityksellenne parasta ratkaisua. Voit hankkia esimerkiksi 80% lisensseistä vuosisitoumuksella ja 20% joustavilla kuukausisitoumuksilla. Näin esimerkiksi kesätyöntekijöille ei tarvitse tehdä vuosisitoumusta, vaikka muu henkilöstö olisikin vanhan edullisemman hinnoittelun piirissä.

Muistatko vielä, että Office 365 ei ollut ensimmäinen Microsoftin pilvipalveluna tuotettu sähköpostiratkaisu?

Jo muutamia vuosia ennen Office 365 -palvelua oli tarjolla ”Business Productivity Online Suite”, eli tuttavallisesti BPOS. Pakettiin sisältyi mm. ”Hosted Exchange”, joka oli tuolloin yleinen termi sähköpostipalvelulle.

Me Vetonaulassa tarjosimme jo tuolloin noin 10 euron kuukausihintaan myytyä Exchange Online -palvelua asiakkaillemme.

Vuonna 2009 Micrsofotin koulutusmainoksessa palvelua kuvailtiin mm. näin: ”Software + Services on seuraava looginen vaihe tietojenkäsittelyn evoluutiossa. Käytännössä se tarkoittaa muutosta kohti uutta lähestymistapaa, jossa paikallisten ohjelmistojen parhaat puolet yhdistetään internetpohjaisten palveluiden parhaisiin puoliin. Näin kuluttajille, kehittäjille ja yrityksille voidaan toimittaa entistä houkuttelevampia ja asiakaslähtöisempiä ratkaisuja.”

Tämä ja yllättävän moni muukin 15 vuoden takaisista pilvipalveluiden palvelulupauksista on toteutunut. Ja vaikka palvelun hinta nyt hieman nousee, saadaan nykyisin reilulla kympillä huomattavasti enemmän lisäarvoa ja tuottavuutta, kun aikoinaan pelkällä sähköpostilla!