Microsoftin palveluissa globaaleja ongelmia

 


Tilannepäivitys klo 14.48
Palvelut toimivat nyt pääsääntöisesti. Vian syyksi ja alkuperäksi on varmistunut Microsoftin verkkovirhe.

Tilannepäivitys klo 11:59
Microsoft kertoo palauttaneensa vian aiheuttaneet verkkoyhteydet ja seuraavansa nyt tilanteen kehittymistä. Oletettavissa on, että vikatilanne alkaa olla ohi.

Tilannepäivitys klo 11.08
Edelleen saamme paljon ilmoituksia, että palveluissa on vikaa. Kuitenkin yhä useammalla mm. sähköpostit näyttäisivät toimivan. Microsoft antaa seuraava statuspäivityksen klo 13 (11 UTC)

Tilannepäivitys klo 10:40
Microsoftin ”health-status” on päivittynyt vihreäksi ja ainakin osa palveluista on palautunut. Esimerkiksi Teams-kokoukset ja sähköpostit näyttäisivät toimivan. Kuitenkin saamme edelleen myös vikailmoituksia asiasta, eli tilanne saattaa vaihdella tenanteittain merkittävästi.


Tilanteen kuvaus

Teams, SharePoint ja sähköposti eivät välttämättä toimi. Microsoft korjaa vikaa ja Vetonaulan helpdeskiin soittaminen ei tässä vaiheessa ole tarpeen. Tuen puhelinnumero saattaa myös olla ruuhkautunut. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Downdetector -sivuston mukaan viat ovat alkaneet tänään noin klo 9 aikoihin ja ne koskettavat laajasti eri palveluita. Vetonaulan helpdeskiin on tullut yhteydenottoja mm. Office Web Appsien hitaudesta, SharePointin toimimattomuudesta ja Teams-ongelmista. Osa ei ole päässyt kirjautumaan palveluihin lainkaan ja osalla palveluissa on ollut hitautta.

Vika koskee ainakin seuraavia palveluita, mutta ei rajoitu välttämättä vain niihin:

  • Microsoft Teams
  • Exchange Online
  • Outlook
  • SharePoint Online
  • OneDrive for Business
  • Microsoft Graph
  • PowerBi
  • M365 Admin Portal

Tilannetietoja voi seurata esimerkiksi sivuilta: https://twitter.com/MSFT365Status tai https://downdetector.fi/ei-toimi/microsoft-365/


Microsoftin tukitiketin status

Microsoft Service Health tunnus vikatilanteelle on MO502273.

Vika on paikannettu verkkomääritysongelmaksi.

Otsikko: Users may be unable to access multiple Microsoft 365 services
Status: Service degradation

Root cause: A wide-area networking (WAN) routing change is causing impact to the multiple services.

January 25, 2023 13:30 AM · Pikapäivitys

Our telemetry indicates that the impact is no longer occurring for most customers. We’re continuing to take mitigation actions to ensure full recovery.

January 25, 2023 11:19 AM · Pikapäivitys

We’ve rolled back a network change that we believe is causing impact. We’re monitoring the service as the rollback takes effect. This quick update is designed to give the latest information on this issue.

Lisätietoja: https://status.office.com/