Vetonaula valmiina auttamaan etätöidenne järjestelyssä

Olemme turvanneet omien palveluidemme jatkuvuuden hajauttamalla toimintaa ja siirtymällä pääosin etätyöskentelyyn. Kaikkien asiakkaiden palvelutuotanto jatkuu ja Helpdesk palvelee normaalisti. On-site työt on pääsääntöisesti keskeytetty, mutta kriittisistä tarpeista voidaan sopia erikseen. Uusia laitteita saadaan toimitettua asiakkaille ns. Zero-touch mallilla suoraan käyttövalmiina ilman asennuksen ja toimituksen tuomaa ihmiskontaktia.

Omassa toiminnassamme etätyösiirtymä oli nopea, mutta on sujunut jouhevasti. Haluamme auttaa siinä nyt muita. Muutos koskee vahvasti myös työtapoja ja meillä on esimerkiksi polkaistu käyntiin pari päivittäistä Teams-kokousta, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä, jotta päästään sopimaan päivittäisiä asioita ja jakamaan töitä, mutta toisaalta saadaan myös sosiaalista kanssakäymistä kun kaffet voidaan nauttia yhdessä. Tämän lisäksi tiimit käyttävät omia pikaviestikanaviaan ahkerasti päivän mittaan. Suosittelemme muillekin keksimään omia uusia työtapoja tähän poikkeukselliseen tilanteeseen. Autamme mielellämme myös tässä.

Tässä muutaman kohdan etätyön tarkastuslista niille, jotka ovat vasta aloittamassa etätöitään:

• Varmista pääsy käyttämiisi tiedostoihin ja järjestelmiin etäyhteydellä.
• Varmista viestintäyhteyksien toiminta – Toimiihan Teams tai Skype for Business työkoneellasi ja puhelimessa?
• Osaathan käyttää pikaviestimiä ja videoneuvottelua sujuvasti?
• Huolehdi kotitoimiston ergonomiasta varaamalla tarvittaessa mukaan ainakin ulkoinen hiiri ja kuulokkeet.
• Muistathan, että etätyöt tehdään työkoneella – tietoturvan takia kotikoneille ei voida asentaa VPN-yhteyksiä.

Ilmainen etätyökoulutus

Vetonaulan oma Microsoft-kouluttaja Milla Järvi pitää torstaina 19.3.2020 klo 13 ilmaisen webinaarikoulutuksen etätyöskentelyn perusteista.

Liity Teams-webinaariin to 19.3. klo 13 ilmoittautumalla vaikka heti tästä.

Välineet kuntoon

Etätyö ei saa jäädä välineistä kiinni, joten tarjoamme asiakkaille verkkokaupastamme tehtyihin tilauksiin ilmaisen toimituksen 30.4. asti. Huomaathan, että voit tilata tuotteita myös kotitoimistoille Postin Ovelle -pakettina ilman toimituskulua tai pienlaskutuslisää.

Kasasimme verkkokauppaan mm. etätyöpaketin tehostamaan työtänne. Lisäksi olemme täydentäneet kuulokevalikoimaa. Kuulokkeiden saatavuus on henkentymässä tuntuvasti, mutta vielä löytyy joitakin malleja suoraan varastosta. Kuulokkeita on tulossa isoja eriä lisää lähiaikoina, mutta kasvavan kysynnän takia tilaukset kannattaa tehdä ajoissa. Sama koskee videoneuvottelulaitteita ja kokouskaiuttimia.

Olkaa yhteydessä pienellä kynnyksellä, autamme saamaan etätyön tehokkaasti rullaamaan.