Viva Connections

Microsoftin uusi tuoteperhe Viva sisältää alueita oppimiseen (Viva Learning), ajan käytön analysointiin (Viva Insights), kokonaisuuksien jäsentelyn (Viva Topics) ja yhteisöön ja kokemuksiin (Viva Connections). Seuraavassa tarkastellaan lähemmin viimeksi mainittua. Viva Connectionsin avulla saadaan Microsoft Teamsin ja SharePointin intranet-sivustojen tärkeät tiedot ja toiminnot helposti organisaation käyttäjille.
Käyttäjäkokemuksena etenkin Teamsin mobiilisovellus tuo helpotusta liikkuvaa työtä tekeävälle, pääasiassa puhelinta käyttävälle työntekijälle. Tärkeät tapahtumat, linkit, raportoinnin työkaut jne saadaan suoraan Teams-sovellukseen integroitua.

Miten Viva connectionsin saa organisaatioon käyttöön? Viva Connections-osat ovat SharePointiin lisättäviä verkko-osia (Feed ja Dashboard) ja ne voidaan lisätä kun SharePoint-sivusto on määritelty kotisivustoksi (Home site). Tämän voi tehdä SharePointin Admin-keskuksesta ”Asetukset”-linkin alta.

Huomioitavaa on, että vain julkaisusivustoista voi tehdä kotisivustoja. Kun Sivusto on määritelty kotisivustoksi, voi sen siihen ottaa käyttöön Viva Connectionin valitsemalla sivustossa ollessa oikean ylälaidan asetusrattaasta ”Viva Connectionsin määrittäminen”. Nyt SharePointin kotisivulle voi lisätä uusia Viva-verkko-osia.

Jotta Viva Connectionsin saa myös Microsoft Teamsiin, tulee se lisätä Teamsin Admin-keskuksen kautta. Sovellusten hallinnan kautta voidaan etsiä Viva Connections-sovellus, tarvittaessa muuttaa sen näyttönimi käyttäjäystävällisemmäksi (esim. Intra) ja sallia sen käyttö organisaatiossa.
Sovellus kannattaa toki jaella kaikille organisaatiossa (tai kohdistetulle käyttäjäryhmälle) lisäämällä se määrityskäytännöistä näkyväksi.

Tämän jälkeen Microsoft Teams -sovelluksessa uuden Viva Connections -sovelluksen kautta päästään organisaation intraan suoraan vasemman laidan navigointikuvakkeiden kautta.


Teamsin mobiilisovelluksessa uusi sovellus näkyy suoraan avattaessa sovelluksen ja sen koontinäyttö (Viva Dashboard) ja syöte (Viva Feed) näkyvät helposti käytettävinä aloitusnäkymässä.

Lisää tietoa Viva Connectionsista löytyy Microsoftin tukisivuilta.


Saadaksesi aina uusimmat IT-vinkit, liity mukaan myös IT-vinkit-listalle.
Artikkelin on kirjoittanut Vetonaulan kouluttaja Milla Järvi.