Tietoturva

Kesän aikana toimitusjohtajahuijaukset ovat lisääntyneet ja O365 tunnuksien kalastelu jatkuu edelleen. Tietomurtoja- ja vuotoja on kesän aikana ilmennyt niin suomessa kuin kansainvälisestikin. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus päivittää jatkuvasti tietoja tietoturvan tilasta Suomessa ja muualla maailmalla. Sivustolla julkaistaan kuukausittainen kybersää kertoen menneen kuukauden tärkeimmät tietoturvaan liittyvät seikat. Uusin kybersää, Kybersää heinäkuu 2019, kuvaa kesän tilannetta. Syksyn aikana tilanne varmasti tulee muuttumaan eri osa-alueilla, jotan kannattaa aktiivisesti seurailla sivustoa ja uutisointia. Alla koottuna kyberturvallisuuskeskuksen heinäkuun kybersäästä lainattuja ohjeita tietomurtojen varalta. Ohjeet ovat yleisiä, ja käyttekelpoisia myös henkilökohtaiseen käyttöön.

  • Käytä eri salasanaa jokaisessa palvelussa.
  • Muista päivittää käyttöjärjestelmä ja käyttämäsi ohjelmistot.
  • Säilytä salasanoja turvallisesti.
  • Vaihda salasanasi, jos epäilet tai tiedät sen joutuneen vääriin käsiin.
  • Käytä monivaiheista tunnistamista, jos käyttämissäsi palveluissa sellainen on mahdollista.
  • Käytä tekniikoita, jotka nopeuttavat tietomurtojen huomaamista. Kuten monet tämän kuun uutiset kertoivat, murtojen huomaaminen voi kestää kauan.
  • Mieti ja harjoittele etukäteen miten toimia, jos tietomurto tapahtuisi suojautumisesta huolimatta.

Tietoturvakoulutus

Vetonaulalta saa myös tietoturvakoulutusta. Koulutuksessa katsotaan tarkemmin,mitä tietoturvauhkia on tällä hetkellä liikkeellä, miten niiltä voidaan välttyä ja minkälaisia työkaluja voidaan käyttää apuna. O365-organisaatioille tarjolla on myös Microsoftin kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA) koulutus ja opastus. Koulutuspakettaja tarjotaan eri eri pituisina räätälöityinä paketteina. Kysy lisätietoja koulutusten järjestämisestä tai varaa suoraan koultus varauskalenteristamme.