Uudet yksityiset kanavat.

Kauan odotettu uudistus saapuu, tai osalle on jo saapunut, Microsoft Teamsiin. Tiimien alle voidaan normaalien kanavien lisäksi tehdä yksityisiä kanavia. Tiimien omistajat ja jäsenet voivat oletuksena luoda ja hallita yksityisiä kanavia. Yksityisten kanavien luontia ja niiden tarkoitusta kannattaa kuitenkin miettiä huolella ennen niiden luontia.

  • Halutaanko yksityisiä kanavia tiimeihin? Asetuksen voi ottaa pois käytöstä Teamsin hallintakeskuksesta, jos yksityisiä kanavia ei haluta lainkaan organisaation tiimeihin.
  • Kuka tiimissä voi luoda kanavia? Tiimin omistajat voivat määrittää tiimien asetuksista, voivatko tiimin jäsenet luoda tiimejä, ja nyt lisättynä asetus määrittämään, voivatko tiimin jäsenet luoda yksityisiä tiimejä.

  • Uusi kanava voidaan luoda tiimin nimen oikealla puolella olevien pisteiden alle aukeavasta pudotusvalikosta ”Lisää kanava”-valinnasta.

  • Aukeavassa kanavan luonnin ikkunassa nimen ja kuvauksen lisäksi voidaan kanavan tietosuojan tilaksi vaihtaa ”Yksityinen” normaalin (oletus) sijaan.

  • Yksityisen kanavan luonut käyttäjä on automaattisesti yksityisen tiimin omistaja. Hän voi lisätä käyttäjiä tiimissä olevista käyttäjistä yksityiselle kanavalle valitsemalla yksityisen kanavan nimen oikealla puolella olevien pisteiden alle aukeavasta pudotusvalikosta ”Lisää jäseniä”-valinnasta.

Lisäksi huomioitavia seikkoja yksityisistä kanavista:

  • Kun yksityinen kanava luodaan, se luo automaattisesti SharePoint-sivuston ja määrittää sen kautta käyttöoikeudet kanavan tiedostoihin. Yksityisellä kanavalla olevat tiedostot on näin eriytetty muista tiimin kanavien tiedostoista, jotka ovat kaikki samalla tiimin alle automaattisesti luodulla SharePoint-sivustollaan.
  • Olemassa olevia normaaleja kanavia ei voida muuttaa yksityisiksi kanaviksi, eikä yksityisiä kanavia normaaleiksi kanaviksi