Palautumissuunnittelu pilviaikakaudella -webinaari | KATSO TALLENNE

Järjestimme keskiviikkona 26. maaliskuuta Palautumissuunnittelu pilviaikakaudella -webinaarin, jossa tällä kertaa pureuduimme yhdessä kumppanimme Anycloudin kanssa yrityksen jatkuvuus- ja palautusmissuunnitteluun ja siinä hyödynnettäviin tuotteisiin ja palveluihin.

Yrityksen jatkuvuuden hallinta tarkoittaa prosesseja ja suunnitelmia, joiden avulla yritys voi jatkaa toimintaansa häiriötilanteissa, kuten luonnonkatastrofeissa, kyberhyökkäyksissä tai teknisissä ongelmissa. Jatkuvuussuunnittelu vaatii laajamittaista riskien tunnistamista ja arvioimista sekä tarvittavien hallintakeinojen implementoimista toimintoihin. Jatkuvuussuunnitelmia on kehitettävä riskiperusteisesti ja niitä täytyy päivittää ja testata säännöllisesti.

Jatkuvuussuunnitelmissa ja ennen kaikkea ICT-jatkuvuussuunnitelmissa tai niin sanotuissa palautumissuunnitelmissa olisi hyvä ottaa kantaa vähintäänkin seuraaviin tekijöihin:

Liiketoiminnan vaikutusanalyysi (BIA – Business Impact Analysis)
Arvioidaan, kuinka kauan yritys voi olla ilman kriittisiä palveluita ja mikä on vaikutus liiketoiminnalle.

Palautumisaikatavoite (RTO – Recovery Time Objective)
Arvioidaan, kuinka nopeasti kriittinen toiminto tai palvelu on saatava palautettua häiriön jälkeen. Se määrittää suurimman sallitun käyttökatkon keston ennen merkittäviä vaikutuksia.

Palautumispistetavoite (RPO – Recovery Point Objective) Arvioidaan, kuinka paljon tietoa voidaan enintään menettää ilman, että liiketoiminta kärsii olennaisesti. Se liittyy siihen, kuinka usein tietoja varmuuskopioidaan ja mistä kohdasta palautus voidaan aloittaa.

Jatkuvuussuunnittelun merkitys organisaatioissa

Taloudellinen vakaus

Yrityksen on pystyttävä toimimaan kannattavasti pitkällä aikavälillä ja turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuus.

Riskienhallinta

Jatkuvuussuunnittelu on osa yrityksen riskienhallintaa ja auttaa uusien riskien tunnistamisessa

Sidosryhmien luottamus

Työntekijät, kumppanit, asiakkaat, sijoittajat ja viranomaiset odottavat ja vaativat yritykseltä jatkuvuuden hallintaa, jolla taataan toimintojen jatkuvuus myös poikkeusoloissa.

Kilpailukyky

Työntekijät, kumppanit, asiakkaat, sijoittajat ja viranomaiset odottavat ja vaativat yritykseltä jatkuvuuden hallintaa ja vaatimustenmukaisuutta.

Häiriönsietokyky

Yrityksellä on kyky sietää ja toipua häiriöistä nopeasti ja tehokkaasti. Tämä sisältää varmuuskopiointijärjestelmät, redundanssit ja muut tekniset ratkaisut.

Kriisipalautuminen

Hyvin suunniteltu jatkuvuusstrategia auttaa yritystä selviytymään ketterämmin erilaisista häiriöistä, kuten pandemiasta, talouskriiseistä tai teknologiakatkoksista.

Miksi palautumissuunnittelu pilviaikakaudella -tallenne kannattaa katsoa?

  1. Saat käytännön vinkkejä, kuten esimerkiksi, mitä jatkuvuus- ja palautumissuunnittelu oikeasti tarkoittaa ja miten sen voi hoitaa järkevästi.
  2. Miten tärkeää selkeä vastuujako on jatkuvuussuunnittelussa
  3. Opit tuntemaan omat vastuusi pilvipalveluissa ja ymmärrät Microsoft 365 -varmistuspalvelun hyödyt
  4. Pääset kärryille uusista vaatimuksista, kuten NIS2 -direktiivistä sekä muista ajankohtaisista säädöksistä.

Mikäli haluat saada webinaarissa esitetyn materiaalin, olethan yhteydessä asiantuntijaamme Kaaproon.