Tunnustus IT-alan tylsältä puolelta

Käyttöpalvelut ja ohjelmistokehitys – Aku Ankka ja Hannu Hanhi

Mediassa on usein esillä it:n kiinnostava puoli, ohjelmistokehitys. Jutuissa juoksee kilpaa visiot, miljoonat ja maailmanvalloitus. Siinä on vetoa.

It infra, yritys-it, käyttöpalvelut – eli tylsä it, uuvuttaa vähäiset kuulijansa jo alkumetreillä; työasemat, palvelimet, tietoturva, verkkolaitteet, käyttäjien tuki, laiterekisterit, palveluiden integroinnit, helppokäyttöisyys.. krooh pyyh.

Ei sitä ole voinut sukulaisillekaan kertoa. Mitä työkseen tekee. Jos kysytään, vastaus lamaannuttaa kysyjän. Väri pakenee kasvoilta. Pelastuksena saa toimia vaikka Pentti eno. Ääritilassa Terttu täti.

On aika tehdä julkinen tunnustus. Vetonaula tekee tylsää it:tä.

Tylsä on korkein aste

Tylsän it:n ydin on tuottaa asiakkaalle hyötyä oikealla palvelukokonaisuudella ja sen varmatoimisuudella.

Käyttöpalveluissa, tylsän it:n unettavassa ytimessä, ei ole huippukohtia ja superia. Pidetään kaikki toiminnassa ja tuottavana.

Päästäkseen tylsyyden tasolle täytyy asioiden todella toimia. Outoja faktoja on maailmassa yhä enemmän, joten tässä yksi lisää: tylsyys on it-infran korkein osaamistaso.

Se on yksinkertaista

Kootaan asiakkaan työhön oikea palvelukokonaisuus. Tuotetaan niin että toimii varmasti. Ihmiset saavat tukea sitä tarvitessaan. Ja vasta pitkäjänteisellä yhteistyöllä saadaan parhaat tulokset.

Ei pääse uutisiin sillä. Mutta se tuottaa palvelulaatua, joka on asiakkaan kilpailuetu. Meille se ulosmitataan asiakassuhteen kestossa. Jatkuvia ovat. Kysykää vaikka.

Yritysten it-palveluissa ei voita jännittävä ja innostava, vaan tylsä ja tuottava.

Voi siitä rauhassakin puhua

Tylsä it ei ole teknologiatermien perässä pöhisevä hashtagvisionääri, tylsä it on asiakkaan hyötyihin keskittyvä kokenut konkari.

Ota rauhallisin mielin yhteyttä, emme innosta sinua johonkin mistä emme itsekään tiedä mitään, vaan teemme teidänkin it:stänne tappavan tylsää ja – toimivaa.

Tylsän IT:n tuntomerkit -listan löydät toisesta aihetta käsittelevästä pitkästyttävästä kirjoituksesta.

Tylsän it:n tilaaminen se muuten vasta tylsää onkin. Lue lisää omalla vastuulla.

#TylsäIT