Kiihdytysautojen kilpailukyky paranee Vetonaulan kikyllä

IT on nykyisin mukana kaikessa – niin myös suomalaisessa autourheilussa. Viime vuodesta lähtien IT-palvelutalo Vetonaula on ollut mukana kiky-sopimuksen hengessä, asiantuntijansa työ- ja vapaa-ajan panostuksella.

Finnish Hot Rod Association FHRA ry oli viime vuonna digikehityksen tarpeessa, tavoitteena oli tuoda lajia laajemmin ihmisten tietoisuuteen. Tätä lähdettiin toteuttamaan tuomalla kisat suorana lähetyksenä verkkoon Livestream-palvelun kautta. FHRA kasasi Livestream-tiimin, jonka johdolla lähdettiin tekemään kisalähetyksiä paikanpäältä. Vetonaulan järjestelmäasiantuntija Antti Jokisalo oli mukana tärkeässä roolissa IT asiantuntijana. Antti viettää huomattavan osan myös tulevasta kesästään vapaaehtoistyössä kiertäen maamme lukuisia moottoriurheilupuistoja varmistaen, että nykyajan vaativa katsoja saa nähdä kisansa myös vaikkapa kännykältään.

Kauden edetessä kävi selväksi, että myös FHRA:n toimiston IT kaipaisi parannusta. Siellä digiloikka toteutettiin Vetonaulan Microsoft Office 365 -osaamisella. Nyt sähköpostit sekä tiedostot sijaitsevat näppärästi pilvessä. Tätä varten Vetonaula lahjoitti kahden päivän työpanoksen migraation tekemiseen sekä järjestelmien asentamiseen.

FHRA ja kilpailujen streamaus nettiin kaudesta 2016 eteenpäin

FHRA tilasi pakettiratkaisuna järeän mediapalvelimen Saksalaiselta toimittajalta, jolla oli kokemusta kisojen nettilähetyksistä legendaarisella Hockenheimin radalta. Pakettiin kuuluivat räätälöidyt ohjelmistot sekä järeä tehotyöasema, joka sitten vastaisi grafiikan tekemisestä ja lähettämisestä. Ensimmäinen lähetys uudella järjestelmällä tapahtui toukokuussa 2016, jonka jälkeen tämä järjestelmä sitten siirrettiin kokonaisuudessa FHRA:n ja siellä Livestream tiimissä toimivalle Antti Jokisalolle. Järjestelmä kulkee mukana eri kisapaikoille ja se rakennetaan aina edellisenä päivänä valmiiksi ja puretaan viimeisenä iltana pois valmiiksi vietäväksi seuraavaan tapahtumaan.

Uusi tapa tavoittaa yleisöä nousi nopeasti harrastajien tietoisuuteen ja parhaimmillaan kesän EM-kisojen katselumäärä oli peräti 300.000 kertaa! Kauden lopussa Livestreamin jäsenet saivat tunnustusta työstään ja finaaleissa tuli kunniakirjat kauden työstä koko tiimille. Kilpailukyky oli parantunut.

Kaudelle 2017 on lähdetty uudistamaan striimiä tuomalla mukaan lisäkamera burnout-paikalle sekä väliaikana tarjottavat sponsoreiden mainokset. Loppukaudesta on vielä mahdollisesti tulossa maukkaita lisäpaloja katsojille, joten stay tuned @ www.livestream.com/fhra.

FHRA:n virallinen kotisivu www.fhra.fi

Tulevat tapahtumat https://www.fhra.fi/keskustelu/threads/fhra-tapahtumakalenteri-2017.663/