Työntekijätarinoita -sarjassa vuorossa IT-manageri Juho Maunu

Juho Maunu aloittaa IT-managerina

Juho, kertoisitko hieman taustastasi ja siitä miten päädyit Vetonaulalle?

Olen ollut pian 4 vuotta Vetonaulalla. Koulutustaustaltani olen tuotantotalouden insinööri ja pääaineenani oli ICT-liiketoiminta.

Aloitin Vetonaulassa kesätöissä sisäisessä järjestelmäkehitysprojektissa. Kesätyön jälkeen työt jatkuivat IT-managerin pestissä.

Ennen Vetonaulaa olen suorittanut työharjoittelun analyytikkona digitaalisiin teknologioihin keskittyneessä pääomasijoitusrahastossa ja yrityshautomossa Puolassa. Lisäksi aiemmat työtehtävät ovat sisältäneet paljon myyntiä opiskeluiden ohessa. Nykyään opiskelen töiden ohessa etänä maisterintutkintoa ohjelmistojen tuotehallinnassa.

Millainen työpäivä Vetonaulalla on? Mitä kaikkea tyypilliseen päivään sisältyy?  

Jokainen päivä on erilainen. Vastaan tulevat haasteet voivat koskea mitä tahansa IT:n osa-aluetta.

Asiakkaalla voi olla haasteita esimerkiksi tietokoneiden, mobiililaitteiden, palvelimien tai pilvipalveluiden kanssa. Lisäksi eteen tulee ohjelmistojen, yritysverkkojen ja verkkolaitteiden kanssa puljailua.

Saatamme auttaa myös dataan, tai erilaisiin prosesseihin liittyvissä ongelmissa. Koulutamme myös asiakkaiden työtekijöitä esimerkiksi käyttämään omia laitteitaan ja ohjelmistojaan tehokkaasti, tai autamme tietoturvan, automaatioiden ja analytiikan kanssa. Luonnollisesti myös kaikenlainen dokumentaatio ja raportointi kuuluvat tehtäviin.

Osana ratkaisuiden löytämistä auttaa asiakkaan, IT-ympäristön tunteminen sekä käytettävissä olevien ratkaisuvaihtoehtojen tunteminen. Asiakkaiden IT-pulmien ja asiakassuhteiden hoidon lisäksi ratkottavana on Vetonaulan sisäisiä asioita, kuten myyntiä, projektinhallintaa, laadunvarmistamista ja laskutusta. Päivät ovat siis hyvin monipuolisia!

Kuulostaapa mukavan vaihtelevalta, ei varmasti ehdi kangistua kaavoihin! Mikä työssäsi on sitten parasta? 

Parasta on kyllä asiakastyön palkitsevuus, kun asiakkaan tarpeet saadaan ratkaistua onnistuneesti tai jopa odotukset ylittäen.

Lisäksi meillä on käytössä etätyömalli, joka mahdollistaa esimerkiksi työskentelyyn käytettävän sijainnin valitsemisen joustavasti vaikkapa mökin ja kodin välillä sään tai oman mielihalun mukaan. Itse voin myös vaihdella työtehtävien parista etäopiskeluihin sekä ennen että jälkeen toimistoaikojen. Pidän siitä että työtehtävät ovat vaihtelevia ja pääsen jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani IT:n eri osa-alueilla.

Kivalta kuulostaa, kiitos ja hyvää jatkoa Vetonaulan tiimissä!

 

Kiinnostuitko uramahdollisuuksistamme? Katso lisätietoa Vetonaulasta työpaikkana ja avoimet paikat täältä!